Избягвайте тези грешки с ниско съдържание на въглехидрати за по-добро здраве с диабет тип 2

Избягвайте тези грешки с ниско съдържание на въглехидрати за по-добро здраве с диабет тип 2

Най -новото при диабет тип 2

5 начина за лечение на диабет тип 2, докато работите от вкъщи

Не позволявайте на рутинните ви дистанционни дейности да причиняват влакче с кръвна захар.  

От Krista Bennett DeMaio 31 март 2021 г. Спонсорирано рекламно съдържание

Food Rx: Ендокринолог споделя какво яде за един ден, за да помогне за предотвратяване на диабет тип 2

Лекар от университета в Станфорд, специализиран в лечението на хора с диабет тип 2 и затлъстяване, говори за ядене на зеленчуци подъл, порциониране на ориз. . .

От Кейт Рудър 18 март 2021 г.

Диабет тип 2, свързан с повишен риск от болестта на Паркинсон

Генетичните данни показват, че може да има пряка връзка между диабет тип 2 и по -висок риск от разстройство на движението, както и неговото прогресиране. . .

От Лиза Рапапорт, 12 март 2021 г.

Повече доказателства Веднъж седмично инжектиране на семаглутид помага на хората с диабет да отслабнат

Продаван в по -ниска доза под марките Ozempic и Rybelsus за лечение на диабет тип 2, семаглутидът също може да бъде безопасен и ефективен при хронично тегло. . .

От Лиза Рапапорт, 8 март 2021 г.

8 неща, които хората с диабет трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

Научете за безопасността, ефикасността и значението на ваксините срещу COVID-19, ако вие или ваш близък живеете с диабет тип 1 или тип 2.

От Кейт Рудър, 21 януари 2021 г.

Има ли връзка между диабет тип 2 и замърсяване на въздуха?

Появяващите се научни изследвания показват, че излагането на замърсяване на въздуха може да повлияе на риска от диабет и да затрудни управлението на болестта. . .

От Кейт Рудър, 20 януари 2021 г.

Метформинът може да доведе до по -здравословна бременност при жени с диабет тип 2

Бременните жени с диабет тип 2, които са приемали метформин, наддават по -малко тегло, изискват по -малко инсулин и имат по -малък риск от раждане на големи бебета. . .

От Лиза Рапапорт, 10 декември 2020 г.

Повечето с диабет може да са с много висок риск от фатално сърдечно заболяване след 10 години

Новите проучвания подчертават значението на управлението на рисковите фактори за сърдечни заболявания, ако живеете с диабет тип 2.

От Мелиса Джон Майер 1 декември 2020 г.

Средиземноморска диета, обвързана с 30 % намален риск от диабет при жените

Двадесетгодишните последващи резултати помагат да се осветят ключовите пътища в тялото, които помагат да се обяснят защитните ползи от този популярен стил на хранене.

От Беки Ъпъм, 23 ноември 2020 г.

7 грешки в нисковъглехидратната диета, които трябва да избягвате, когато имате диабет

Намаляването на въглехидратите е основата на управлението на диабета, но не е надеждно. Избягвайте тези грешки с ниско съдържание на въглехидрати за по-добро здраве с диабет тип 2.

От K. Aleisha Fetters, 13 ноември 2020 г. «

Проучванията показват, че хроничният стрес може да играе роля за риска от хронични заболявания като диабет тип 2. Анди Бейкър/

Знаейки, че стресът може да изостри множество хронични състояния, редица изследователи проучват дали продължителният, непрекъснат стрес всъщност може да увеличи риска от развитие на диабет тип 2 на първо място. Ако е така, следователите искат да знаят дали някои от нас са по -податливи от други – и какво можем да направим по въпроса.

Защо диабет тип 2 може да бъде свързан с хроничен стрес

Изследователите изследват други връзки между реакцията на организма към хроничен стрес и развитието на инсулинова резистентност, заедно с това защо околната среда на някои хора или съвместните състояния като затлъстяването могат да повишат риска от това конкретно хронично състояние.

Хроничният стрес сред малцинствата може да повиши риска от диабет тип 2

Д-р Ребека Хасон, асистент по кинезиология и директор на Центъра за изследване на различията в детството в Университета на Мичиган в Ан Арбър, изучава защо има по-високи нива на затлъстяване, както и диабет тип 2, при афро-американските и латиноамериканските деца . Проучване, публикувано през април 2017 г. в The New England Journal of Medicine, установи, че честотата на диабет тип 2 при млади хора се е увеличила значително от 2002 до 2012 г., особено сред расовите и етническите малцинства. В допълнение, диабет тип 2 и неговите усложнения напредват по -бързо и по -агресивно при тийнейджърите, отколкото при възрастните, според проучването TODAY (Опции за лечение на диабет тип 2 при юноши и младежи), публикувано през юни 2012 г. в The New England Journal of Medicine.

„Смятаме, че стресът от околната среда и ефектът, който той оказва върху биологията и поведението ви, е ключов фактор или определящ фактор в някои от разликите в честотата на заболяванията, които виждаме“, казва д -р Хасон.

Стресът в околната среда включва социално -икономически статус и неравенство в здравето на хората с по -ниски доходи, образование и професии, като например по -малък достъп до качествени здравни грижи, здравословни и достъпни храни и квартали или съоръжения, където хората могат да живеят безопасно и да упражняват на достъпни цени. Други стресови фактори за околната среда включват преживяване на дискриминация въз основа на раса, етническа принадлежност, пол или друг малцинствен статус; и травма през детството, която се нарича неблагоприятни детски преживявания (ACE). (Те, наред с други стресори, са разгледани в историята на Съединените щати на Стреса на Everyday Health.)

СВЪРЗАНИ: Как етническата принадлежност влияе върху диабета тип 2

Затлъстяването, а не само ПТСР, увеличава риска от диабет тип 2

Известно е, че хората, страдащи от посттравматично стресово разстройство (ПТСР), имат по-лоши здравни резултати, включително по-висока честота на диабет тип 2, отколкото хората без ПТСР. Д -р Джефри Шерър, професор в катедрата по семейна и общностна медицина в Медицинския факултет на Сейнт Луис в Мисури, иска да разбере по -добре основните причини за това. Той и колегите му откриха, че високите нива на затлъстяване – а не само ПТСР – обясняват риска от диабет в проучване, публикувано през август 2018 г. в JAMA Psychiatry. Затлъстяването е два пъти по -често при хората с ПТСР, отколкото тези без ПТСР.

„Най -важното е, че няма повишен риск от диабет, който можете директно да приписвате на ПТСР“, казва д -р Шерър. Вместо това, затлъстяването е най -значимият фактор за диабет при хора, страдащи от ПТСР, подобно на хората без ПТСР. Други фактори (освен затлъстяването), като тютюнопушенето, употребата на тежък алкохол, нарушения на съня и високите нива на депресия при хора с ПТСР, могат да повишат риска от диабет.

„Може би облекчаването на стреса би могло да помогне на хората да направят промени в здравословния начин на живот, които след това могат да намалят риска от диабет“, казва Шерър, като отбелязва, че изследванията показват, че съществуват множество фактори за риска от заболявания като диабет и сърдечни заболявания.

СВЪРЗАНИ: Как вашите гени могат да играят роля в това дали развивате диабет

Биологията и поведението на хроничния стрес и диабет тип 2

И така, какво ще кажете за биологията зад хроничния стрес и нейната връзка с биологията на диабет тип 2? Нашето тяло освобождава хормона кортизол през целия ден, за да се справи с различни енергийни нужди, включително остър и хроничен стрес. Изследователите проучват дали хроничният стрес и следователно продължителното излагане на кортизол могат да допринесат за диабет тип 2. Хасон и нейните колеги установяват, че кортизолът може да бъде свързан с намаляване на инсулиновата чувствителност и производството на инсулин (два предшественика на диабет тип 2) при латиноамерикански младежи с наднормено тегло, в проучване, публикувано в Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

Д -р Джошуа Дж. Джоузеф, асистент по медицина в Медицинския център Wexner на държавния университет в Охайо в Колумб, също изучава кортизол, стрес и диабет. Пиковете на кортизола достигат 30 до 45 минути след събуждане, след което намаляват през целия ден, като най -ниските нива са преди лягане. Неговите проучвания – включително статия, публикувана през март 2017 г. в Annals на Нюйоркската академия на науките и други – са установили, че „по -плоските“ нива на кортизол през целия ден и по -високият кортизол преди лягане са свързани с диабет в момента или развитие на диабет в бъдеще . Тези видове нива на кортизол също са свързани с по -малък контрол на кръвната захар, казва д -р Джоузеф.

В други изследвания, включително проучване, публикувано през юни 2018 г. в списание Clinical Epigenetics, Джоузеф и колегите му изучават маркери за дългосрочен стрес върху гените, за да дешифрират дали кортизолът е свързан с риск от диабет и сърдечни заболявания.

Вашето поведение за справяне в отговор на стрес също може да играе роля. Някои хора преяждат или ядат нездравословни храни с високо съдържание на мазнини, за да се чувстват по -добре, когато са стресирани. Правим това, защото тези видове сладки храни стимулират системата за възнаграждение на мозъка ни. В проучване мнение за нановен, публикувано през март 2018 г. в American Journal of Health Behavior, Хасън също така установи, че афро-американските юноши от мъжки пол намаляват физическата си активност, когато са изложени на стрес. Вместо стресът да работи сам, Хасон казва, че стресът може да изостри други фактори, допринасящи за диабета, като бездействие, диети с високо съдържание на мазнини и захар и затлъстяване. „Това е допълнителен рисков фактор, на който наистина не обръщаме толкова внимание“, казва Хасън.

СВЪРЗАНИ: Ръководство за намаляване на стреса в живота ви

Как да управляваме по -добре стреса по здравословен начин

Хасон казва, че телата ни са лошо подготвени да се справят с постоянния психологически стрес в днешния свят и свръхактивирането на нашата система може да доведе до отрицателни последици за здравето с течение на времето. Тя се надява, че здравословното поведение, като упражнения, внимателност и йога, може да намали биологичната реакция на тялото ни на стрес.

Шерър казва: „Всички знаем, че стресът е вреден за здравето ни, но мисля, че пациентите трябва да знаят, че управлението на стреса е важно. Вероятно това е необходим компонент за промяна на начина на живот. ”

Хасон е съгласен, че управлението на стреса е от ключово значение за оптималното здраве. „Имайте предвид факторите в живота си, които причиняват повече стрес“, предлага Хасън. Направете опис на стресови фактори и помислете за различни стратегии за справяне с всеки от тях. Помислете за стъпки към здравословен начин на живот, като например включване на малки пристъпи на упражнения или умствени почивки, където можете да се отдръпнете от стресови ситуации.

„Тези малки неща през целия ден могат да ви помогнат да подобрите реакцията си на стрес и вашето възприятие за стреса. . . което може да доведе до по -добри резултати за здравето “, добавя Хасон.

За повече информация как да помогнете за намаляване на стреса, докато живеете с диабет, вижте статията на Diabetes Daily „5 начина за управление на стреса и диабета“!

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в стреса

Психично здраве 2020 накратко: Психиатър размишлява върху една година терапия

От професионална гледна точка 2020 винаги ще се помни като годината, в която се сблъскаха пандемията и политическият стрес.

От Алисън Йънг, MD, 16 февруари 2021 г.

Най -добрите продукти за облекчаване на стреса и тревожността

Ето 10 притурки, устройства, приложения и книги, които да ви помогнат да поемете дълбоко дъх, да медитирате и да се освободите от стреса в тези стресови времена.

От Hedy Marks 29 януари 2021 г.

Хаос в Капитолия: Как се справяте, когато станете свидетели на насилие и травма – дори отдалеч?

Ядосаните тълпи, тероризиращи сградата на Капитолия, излагат националните законодатели на ниво на травма и стрес, които повечето никога досега не са изпитвали. Но какво. . .

От Patrice A. Harris, MD, MA, FAPAJ, 7 януари 2021 г.

7 стратегии за справяне с изборния стрес

Оставете телефона си, смейте се с приятели и гласувайте на 3 ноември.

От Кейтлин Съливан, 17 септември 2020 г.

7 най -добри добавки, които могат да помогнат за намаляване на стреса – и 1 за избягване

Намаляването на стреса е важна част от доброто здраве, но може ли приемането на добавки да помогне? Разберете кои могат да помогнат и кои трябва да избягвате.

От Лори А. Парч 25 юни 2020 г.

Брус Макюен, пионер изследовател на стреса, умира на 81 години

Уважаемият невролог беше един от основателите на консултативния съвет на Wellness Wellness.

От Марго Слейд, 15 януари 2020 г.

Д-р Джанис Киколт-Глейзър: QA за връзката на стреса с метаболизма, брака и грижите

Никъде потенциалните щети не са по -големи, отколкото когато хроничният стрес включва лични отношения и тежко заболяване. И все пак дори тогава доказаните стратегии могат. . .

От Сюзън К. Трейман, 16 май 2019 г.

Д-р Франк Фарли: QA относно поемащите риск в епоха на стрес поради несигурност

Проучването защо някои хора предефинират ситуациите, предизвикващи стрес, като възможности за положителни действия, може да ни помогне всички да гледаме на промяната по-скоро на тръпка, отколкото на заплаха. . .

От Сюзън К. Трейман, 29 април 2019 г.

Топ 5 съвета на кралица Латифа за намаляване на стреса

Everyday Health седи с актрисата и рапъра, за да говори за щастие, здраве и намиране на баланс.

От Анна Брукс, 14 март 2019 г.

Амит Суд, доктор по медицина: QA за намиране на устойчивост на хроничен стрес чрез неврологията

Създателят на Resilient Mind на Clinic Mayo разширява своята програма в световен мащаб, насърчава благосъстоянието, използвайки благодарност, забелязвайки новост, а не се опитва да се подобри. . .

От Сюзън К. Трейман, 14 февруари 2019 г. «

Все още не посягайте към електронните цигари като инструмент за спиране на пушенето, казват експерти.

Що се отнася до традиционните цигари, изследването е ясно и категорично: Пушенето може да окаже голямо влияние върху риска от диабет. Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), пушачите на тютюн са с около 30 до 40 процента по -склонни да развият диабет тип 2, отколкото непушачите – и рискът се увеличава само с повече цигари, които пушите. В допълнение, хората с диабет, които пушат, имат повишен риск от сериозни усложнения, като сърдечни и очни заболявания.

Но важат ли тези рискове, когато става въпрос за електронни цигари? За разлика от техните тютюневи колеги, електронните цигари позволяват на потребителите да вдишват никотин, а понякога и аромати, без също така да вдишват дима, катрана и въглеродния окис, които се срещат в традиционните цигари.

Тъй като електронните цигари са сравнително нови на сцената, все още нямаме толкова много изследвания за това как те влияят на тялото. И все пак многобройни проучвания вече предлагат решаваща представа за това как изпаряването може да повлияе както на риска от диабет тип 2, така и на управлението на болестта.

Какво знаем за това как Vaping влияе върху риска от диабет

Изследователите вече знаят, че електронните цигари далеч не са безобидни. Например, въпреки че техните пари може да не съдържат някои от химикалите, които традиционният цигарен дим съдържа, те все още могат да съдържат тежки метали и продукти, причиняващи рак, като акролеин, според CDC. Допълнителни изследвания, представени през април 2017 г. в университета Джордж Вашингтон във Вашингтон, окръг Колумбия, показаха, че използването на електронни цигари е свързано с 42 % повишен риск от инфаркт на миокарда или инфаркт, за който хората с диабет вече имат повишен риск.

Изследователите също се опитват да разберат как изпаряването може да повлияе на заболявания като диабет. Според проучване, публикувано през декември 2016 г. в списание Atherosclerosis, пушенето на електронни цигари може да доведе до мобилизиране на клетки, наречени EPCs (ендотелни клетки-предшественици), до увредени кръвоносни съдове-реакция, която се проявява и след като хората пушат традиционни цигари. С течение на времето повтарящата се и хронична мобилизация на EPC може действително да ги изчерпи, казва Лукаш Антониевич, водещ автор на изследването и аспирант в Института Каролинска в Стокхолм, Швеция. По -ниските нива на EPCs също са свързани както със сърдечно -съдови заболявания, така и с диабет тип 2.

„В момента тютюневите компании и компаниите за електронни цигари пускат своите продукти като безопасни и безвредни, въпреки че липсват доказателства, че тези продукти са безопасни“, казва Антониевич.